How to create two trusses that intersect but are not connected?

Post Reply
wsadwsad
Posts: 10
Joined: Thu Apr 27, 2023 8:02 am

How to create two trusses that intersect but are not connected?

Post by wsadwsad » Thu May 11, 2023 5:54 am

Dear STKO team:

I am trying to add diagonal braces to a frame, and I want these two braces to not connected each other in between. However, when I merge the model, a vertex is automatically created at the intersection point of the braces. Is there any way to remove this vertex?
1.jpg
1.jpg (71.19 KiB) Viewed 3453 times
2.jpg
2.jpg (70.03 KiB) Viewed 3453 times
Seismic analysis, structural dynamic

ValentinaSB
Posts: 61
Joined: Thu Dec 09, 2021 10:53 am

Re: How to create two trusses that intersect but are not connected?

Post by ValentinaSB » Thu May 11, 2023 7:57 am

Hi wsadwsad,

Try to use 'Make wire' instead of 'Merge' command. Let me know if it is what you needed.

Best wishes,
Valentina

wsadwsad
Posts: 10
Joined: Thu Apr 27, 2023 8:02 am

Re: How to create two trusses that intersect but are not connected?

Post by wsadwsad » Tue May 30, 2023 6:29 am

ValentinaSB wrote:
Thu May 11, 2023 7:57 am
Hi wsadwsad,

Try to use 'Make wire' instead of 'Merge' command. Let me know if it is what you needed.

Best wishes,
Valentina
It perfectly resolved my issue. Thank you very much!
Seismic analysis, structural dynamic

ValentinaSB
Posts: 61
Joined: Thu Dec 09, 2021 10:53 am

Re: How to create two trusses that intersect but are not connected?

Post by ValentinaSB » Tue May 30, 2023 7:39 am

You are welcome

Post Reply